Datum: 23 september 2022

NeH investerar i nytt evenemangsbolag


NeH investerar i nytt evenemangsbolag

NeH ska utveckla evenemang i ett nytt helägt bolag och för att leda detta arbete har Glenn Olsson anställts som VD. Ett nytt spännande projekt är att NeH går in som en långsiktig partner i Klarälvsloppet.

NeH har som strategi arbetat med evenemang och det är med de erfarenheterna som NeH väljer att investera i ett nytt evenemangsbolag som ska driva och utveckla evenemang i egen regi. För att få tillgång till stor evenemangserfarenhet har NeH anställt Glenn Olsson som sista september avslutar sin tjänst som VD för ett av Sveriges största återkommande sportevenemang - Rally Sweden.

Ett evenemang som hamnar i det nya evenemangsbolaget är Klarälvsloppet där NeH går in som långsiktig ägare tillsammans med nuvarande ägaren Uvåns Näringslivscenter. Klarälvsloppet är ett relativt nystartat motionslopp med inriktning på rullskidor, cykel och löpning och är idag seedningsgrundande till Vasaloppet samt ingår i Ski Classics långloppstour. Visionen är att etablera Klarälvsloppet till världens största skidtävling på sommaren och en idrottsfestival för såväl världselit, motionär och nybörjare. I helgen avgörs tävlingarna med flera av världsstjärnorna i långlopp på plats i Värmland.

Förutom att fortsatt utveckla Klarälvsloppet blir Glenns första uppdrag att identifiera nya möjligheter för bolagets framtida satsningar.

-

“Jag är mycket glad att Glenn Olsson har valt att bli VD för bolaget samt jag ser mycket fram emot att arbeta med Klarälvsloppets alla partners och göra loppet till ett attraktivt lopp för skidåkare, cyklister och löpare som många vill delta i.”, säger Peter Holm, VD på NeH

-

”NeH är en stark och etablerad aktör i eventbranschen och att få möjligheten att skapa och utveckla evenemang i samarbete med NeH ger helt nya möjligheter. Ser verkligen fram emot våra satsningar på denna nya plattform, det här kommer bli spännande”, säger Glenn Olsson

-

”Från Uvån och Hagfors sida ser vi stora möjligheter att utveckla Klarälvsloppet. När vi sålde våra aktier i Rally Sweden var det därför viktigt för oss att säkra rättigheterna och arrangemanget i regionen. För att ta nästa steg vill vi också finna samverkan med en professionell och erfaren aktör från eventbranschen. Det känns därför jättebra att vi nu går in i ett långsiktigt samarbete med NeH. Tillsammans med dem och deras starka partners har vi i Värmland nu en bra grund att bygga ett fantastiskt event framåt. ”, säger Lars Sätterberg, VD på Uvåns Näringslivscenter.

Om NeH
NeH är en av Nordens ledande leverantörer av profilprodukter och varumärkesupplevelser som hjälper sina kunder att öka sin försäljning och stärka sina varumärken. Med kundernas behov i fokus kombinerar NeH sin kunskap inom profilprodukter och evenemang med ett starkt engagemang och intresse för att ständigt utveckla nya kreativa och kostnadseffektiva produkter och tjänster.

Kontakter

Peter Holm
0702-11 99 95

Glenn Olsson
0702-69 10 68