Datum: 25 november 2022

Rally-EM till Sverige redan 2023


Rally-EM till Sverige redan 2023

Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från 2023 ingår i rally-EM efter att FIA World Motor Sport Council beslutat om 2023 års kalender för ERC – European Rally Championship. Evenemanget bygger vidare på folkfesten, arvet och traditionen efter alla år med Svenska Rallyt i de värmländska skogarna.

Bakom arrangemanget står NeH som för några veckor sedan berättade nyheten att de investerar i ett nytt evenemangsbolag som ska driva och utveckla evenemang i egen regi, och som anställt Rally Swedens tidigare vd Glenn Olsson som vd för satsningen.

Royal Rally of Scandinavias premiärtävling i rally-EM körs den 7-8 juli 2023. Bakom beslutet ligger ett treårigt avtal som är tecknat för åren 2023-2025 mellan NeH och WRC Promoter GmbH.

WRC Promoter bygger nu om rally-EM enligt modellen som skapats i rally-VM med fullskalig tv-produktion, fasta tv-tider och All Live från alla sträckor.

Royal Rally planerar att bygga upp evenemanget både organisationsmässigt och geografiskt med bas i Värmland och bygga vidare på arvet och traditionen som skapats efter alla år med Svenska Rallyt.

-

“ En rallyfestival i rallyts hjärta Värmland, så nära gränsen till Norge kan inte bli fel. Här finns publikunderlaget och intresset. Sen att WRC Promoter nu storsatsar på EM och gör samma digra tv-produktion som i VM kommer skapa en fin sportslig och kommersiell plattform för oss och våra partners“, säger Peter Holm, VD på NeH.

-

“ Det känns fint och högtidligt att få berätta om denna nyhet, mitt hjärta brinner starkt både för rally och för Värmland och jag hoppas verkligen att vi tillsammans med alla värmlänningar kan skapa en ny fantastisk rallyfestival“, säger Glenn Olsson, VD för Royal Rally of Scandinavia.

-

“ Att få Sverige med i ERC är en viktig milstolpe för oss, vi ser oändlig potential i att skapa en ny fantastisk sommarfestival. Alla rallyfans känner till Rally Sweden på snö, men att komma tillbaka till Värmland på sommaren kommer skapa ett helt nytt inslag till kalendern. Vi vet att detta event kommer attrahera stora volymer besökare från framför allt Sverige och Norge men även från övriga delar av världen“, säger Iain Campbell, ERC Manager hos WRC Promoter.

-

“ Det är fantastiskt för Sverige och svensk bilsport att ha två internationella mästerskapstävlingar i rally. Det är ett kvitto på att vårt arbete med VM-rallyt Rally Sweden gör oss attraktiva som arrangörsland för internationell motorsport. Det blir roligt för den trogna rallypubliken att nu få två tävlingar av högsta kvalité i landet“, säger Svensk Bilsports generalsekreterare Anna Nordkvist.

Om NeH
NeH är en av Nordens ledande leverantörer av profilprodukter och varumärkesupplevelser som hjälper sina kunder att öka sin försäljning och stärka sina varumärken. Med kundernas behov i fokus kombinerar NeH sin kunskap inom profilprodukter och evenemang med ett starkt engagemang och intresse för att ständigt utveckla nya kreativa och kostnadseffektiva produkter och tjänster.

Kontakter

Peter Holm
0702-11 99 95
peter.holm@neh.com

Glenn Olsson
070-269 10 68,
glenn.olsson@neh.com